Student cv Läkare cv Kokk CV Utvekslingsstudent cv

CV maler spesielt designet for deg innen hotell- og restaurantbransjen

Lag en profesjonell CV og jobbsøknad på minutter

Lag din nye CV

Våre medlemmer er ansatt i de største selskapene i verden

CV maler for hotell- og restaurantbransjen

CV mal markedsførere
CV mal eiendomsmegler
CV mal kasserere
CV mal psykolog
CV mal hotell- og restaurantbransjen

Hotell, restaurant og catering, ofte forkortet horeca, er en bransje mange arbeidssøkere har vært innom i løpet av sin karriere. For mange er det nettopp innen horeca at man får sin aller første erfaring med arbeidslivet. Det kan være som servitør, bartender, ryddehjelp på kafé, pizzabud eller hjelper på kjøkkenet.

Horeca er en av Norges, om ikke verdens, største bransjer og tusenvis av norske arbeidstakere har sitt daglig virke innen hotell, restaurant eller catering. Dette er en bransje som er kjent for mange deltidsjobber og vikarjobber, og et enormt behov for ekstra arbeidskraft i bestemte perioder av året. Som jobbsøker er dette en bransje alle burde holde et øyet med, ettersom det ikke bare har et skrikende behov for arbeidskraft, men fordi det er et stort behov for ufaglært arbeidskraft. 

Ufaglært arbeidskraft betyr ganske enkelt at du ikke er utdannet innen faget, men når det kommer til horeca er ikke behovet for utdannelse like stort som i andre bransjer. Ikke misforstå, det er en rekke utdannelser du kan ta og det er ingen enkel jobb å være servitør, eller bartender på en finere cocktailbar, men det er også en rekke andre stillinger med langt lavere krav til utdannelse og erfaring som må fylles. 

Alt starter med en god CV

Om du er utdannet kokk, servitør, resepsjonist eller cateringarbeider, vet du nøyaktig hva som kreves i denne typen stillinger og alt starter med en god CV som skiller seg fra mengden. Hos CV-malen finner du en rekke flotte maler du kan benytte deg av og vi har selvsagt også CV-maler tilpasset deg som søker på stillinger innen horeca. 

Gode tips om hvordan du skal gå frem med CV og jobbintervju, finner du også mange av. Er du derimot ufaglært og har heller lite erfaring fra bransjen, stiller det hele seg litt annerledes. Du vil fortsatt trenge en godt skrevet CV som viser at du er en seriøs og arbeidsom jobbsøker, men uten erfaring vil du fort havne nederst i bunken. Slik er det bare og du må derfor være villig til å tenke nytt i jakten på jobb. 

Personlig oppmøte

Om du som jobbsøker ikke har mye erfaring innen horeca, er det ingen grunn til å søke på stillinger hvor det er klare krav til erfaring og utdannelse. Slike søknader kaster bort både din og ikke minst arbeidsgivers tid. Gjør deg heller kjent med selskapet som utlyser stillingen og møt opp personlig. 

Husk at førsteinntrykk er utrolig viktig når du søker jobb og spesielt innen serviceyrker som dette. Så kle deg pent, og er du mann er det ingen dum idé å finne fram slipset om de andre ansatte bruker det. Sørg for av CV-en du har skrevet fokuserer på den erfaringen du har innen service og forbered deg godt på hva du skal si når du møter din potensielle overordnede for første gang. 

Horeca er en bransje hvor personlig oppmøte som jobbsøker er relativt utbredt, så tenk nøye gjennom hvordan du fremstiller deg selv. Akkurat som en god CV og søknadsbrev skal skille deg fra mengden, må du nå gjøre det helt på egenhånd og du får bare én mulighet til å gjøre et godt førsteinntrykk. 

Gode tips på veien er å: