Hjem > Blogg > Skrive CV > 8 CV tips når du er klar for nye utfordringer!
Publisert: 2020/03/05 | Oppdatert: 2020/03/05

8 CV tips når du er klar for nye utfordringer!

Dersom du er klar for en ny jobb og nye utfordringer hos arbeidsgivere i privat eller offentlig sektor, er det viktig at du tilpasser både jobbsøknaden og CV-en din til jobben du søker på. 

La arbeidsgiveren forstå at du er oppriktig interessert i deres stilling, så unngå å sende samme søknad til «alt og alle».

CV-malen har over 200.000 registrerte brukere i Skandinavia og hos oss finner du en rekke ulike CV-maler som du kan bruke uansett hvilken type stilling du søker. Selvsagt har vi også tips og råd til når du skal skrive din jobbsøknad. 

CV mal markedsførere
CV mal eiendomsmegler
CV mal kasserere
CV mal psykolog
CV mal hotell- og restaurantbransjen

Det finnes mange råd der ute og du har sikkert hørt om ‘regelen’ som sier at en CV ikke må være på mer enn A4-side, men det er en sannhet med modifikasjoner. Har du bred og lang erfaring, blir CV-en din raskt på både 2 og 3 sider. Det viktigste er at du legger fokus på den erfaringen som er mest relevant for stillingen du søker. 

Din CV bekrefter hva du har gjort. Vel så viktig er jobbsøknaden, hvor du bør formidle hva du kan gjøre! 

Traileren om deg! 

Når filmverden ønsker vår oppmerksomhet, lager de en trailer. En kort, intens og interessant oppsummering for å vekke oppmerksomhet. Slik er det å være jobbsøker også. La arbeidsgiveren eller rekruttereren sitte igjen med en følelse som sier «denne personen må jeg treffe». 

Med eller uten foto?

Et bilde sier mer enn tusen ord, så på et øyeblikk gir du et førsteinntrykk hos den som mottar din CV. Er du profesjonell, ekstrovert, introvert, åpen, sjenert, trivelig, ambisiøs, pliktoppfyllende, sympatisk, osv.   

Velger du å inkludere et bilde i din CV må du tenke på hvilket bilde du benytter. Unngå ferie- og partybilder, og sitt heller ikke med sigaretten i munnviken eller vinglasset i hånden. Du må gjerne dra litt på smilebåndet, men det viktigste er at du ser profesjonell ut.

Hold deg kort og konsis

Du kan være en av mange som søker stillingen, så kom til poenget! Tenk “dette kan jeg tilføre din organisasjon” og så fokuserer du på det.

Vær deg selv og vær ærlig!

Fall ikke for fristelsen for å lyve eller pynte på sannheten, du kommer til å bli avslørt. 

Tydelige overskrifter og lettlest tekst

Det kan være nettopp overskriftene som fanger oppmerksomheten hos den som leser din CV. 

Erfaring – dette har jeg lært eller tatt med meg

Mange ramser opp arbeidsoppgaver de har utført. Hva så? Fortell hva det har lært deg og hvorfor. Et godt arbeidsliv handler om mennesker og vi er aldri utlærte. Har du en jobb med tusen baller i luften under tidspress, så fortell hva du tar med deg av dette. Hvordan kan det være til fordel for neste arbeidsgiver?

Hobbyer og interesser

Vi er hele mennesker og de fleste arbeidsgivere vet at vi må ha det bra utenfor arbeidstiden for å prestere godt på jobb. Det kan de også legge forholdene til rette for.

Vinkle dine interesser rett, f.eks.:

Driver du med idrett – sterkt konkurranseinstinkt

Individuell idrett – selvgående

Lagidrett – teamplayer

Sjakk – utholdenhet

Hagearbeid – nøyaktig og målbevisst

Jakt, fiske, friluftsliv – du tar vare på psykisk og fysisk helse 

Unngå klisjeer, bruk egne ord

Fyller du CV-en eller jobbsøknaden din med klisjeer og tomme fyllord, er det stor sannsynlighet for at arbeidsgiver rister på hodet. For hva sier egentlig ord som fleksibel, entusiastisk, innovativ, motivert, resultatorientert, dynamisk og problemløser? Gi heller konkrete eksempler.

Høyt tempo er morsomt, for da kjenner jeg pulsen øker og konkurranseinstinktet våkner – arbeidsoppgavene skal utføres.

Når datasystemet krasjer, og telefonen ringer konstant, puster jeg med magen og løser ett problem om gangen. 

Vi hjelper deg med å ta ett skritt nærmere drømmejobben!

Ønsker du deg en profesjonell CV? Prøv vår CV tjeneste Lag din nye CV

Noen av våre CV maler

Relaterte artikler

Slik får du ny jobb når du er senior

Hvor mye bør du tjene