Eksempel på en perfekt CV

Å skrive en sterk CV er en kunst og noe som ikke er lett. Derfor vil vi hjelpe deg ved å notere noen av de viktigste tingene å vurdere når […]

Eivind Jordahl
Eivind Jordahl
Eksempel på en perfekt CV

Å skrive en sterk CV er en kunst og noe som ikke er lett. Derfor vil vi hjelpe deg ved å notere noen av de viktigste tingene å vurdere når du skriver CV-endin. Når du har begynt å skrive CV-en din, kan du lese våre CV-eksempler, som du finner nederst i artikkelen, for inspirasjon om hvordan du formulerer CV-en din.

En CV er en personlig beskrivelse av karrieren din til dags dato. Derfor må du tilpasse CV-en til din personlighet og arbeidserfaring. Nedenfor er noen enkle tips for å få en litt skarpere CV som vil være interessant å lese.

Tidligere jobber

Oppgi tidligere jobber som er viktigst for jobben du søker på, og beskriv hva du gjorde med noen få linjer. Jobbene du tidligere har hatt som ikke er like interessante for jobben du søker på, plasserer du lenger ned i CV-en din og bare fyller ut firmanavnet, din rolle og tiden du jobbet der.

Vær Relevant

Når du beskriver en tidligere jobb, er det viktig at du bare utheve oppgaver som samsvarer med den nye jobben du søker på. I CV-en din bør du beskrive hvorfor du er god til oppgaven du søker på. Hvis du for eksempel ser etter en jobb som selger, er ikke din tidligere erfaring i en administrativ rolle noe som er av interesse for arbeidsgiveren.

Inkluder kun informasjon arbeidsgiveren ønsker 

Skriv CV-en din basert på hva arbeidsgiveren ønsker å høre. Dette er et svært viktig poeng at mange savner når du skriver en CV. Husk at arbeidsgiveren har en idé om hva han / hun trenger fylle en stilling. Du bør prøve å matche dette i CV-en. Så det viktigste er ikke at du beskriver deg selv basert på hva du tenker, men at du beskriver deg selv basert på hva arbeidsgiveren som søker å fylle stillingen strenger.

Skryt – Men ikke lyv

Du er ditt eget merke, så ikke vær redd for å skryte. Ikke vær sjenert når du skriver CV-en eller jobbsøknad. Du bør aldri ligge i CV-en din; sannheten kommer alltid ut. Men fremhev dine beste kvaliteter, din kunnskap og din personlighet og gjør det mye. Når du søker på en jobb, konkurrerer du mot mange andre om samme stilling, så du må beskrive deg selv og hvorfor du bør få jobben. Derfor bør du aldri være sjenert og holde tilbake i CV-en uten å fremheve dine kunnskaper og ferdigheter gjør deg til den beste personen for jobben og gjøre det med tillit.

CV-en må skille seg ut

I tillegg til en godt skrevet CV, er det svært viktig at CV-en din , når detgjelder utseende, skiller seg ut. Når arbeidsgiveren går gjennom alle søknadene, er det første han gjør, å legge merke til hvordan en CV ser ut, og hvordan den er strukturert. Derfor må du ha en fin CV som er unik og forskjellig fra alle andre søkere. Vi anbefaler ikke at du skriver CV-en din i Word, da det er ekstremt vanskelig å lage en god CV med det programmet. Bruk i stedet en tjeneste som er unikt utformet for å opprette CV-en.

[show_cv_template count=»5″ post_type=»cvmallar»]

Opprett unikt innhold

Kopier aldri fra andres CV eller eksempel CV du finner på nettet. Din CV er din unike beskrivelse av deg selv, og den må også tilpasses jobben du leter etter. Derfor vil det aldri bli godt nok hvis du kopierer andres CV. Det du imidlertid bør gjøre, er å finne inspirasjon fra andre og hvordan de har skrevet og beskrevet seg selv. På denne måten kan du forbedre CV-en din med nye formuleringer og ideer.

Supplere CV-en med andre dokumenter

I dag er det ikke nok å bare sende CV-en din til en arbeidsgiver, men du må ofte legge ved andre dokumenter også som viser at du er ambisiøs og den rette personen for jobben. En jobbsøknad må alltid være festet med CV-en din. I din jobbsøknad får arbeidsgiveren et bedre bilde av deg som person og hvorfor du bør få jobben. I mange rekrutteringsprosesser vil du bli bedt om å utføre en personlighetstest. Derfor kan det være en god idé å gjennomføre en personlighetstest selv før du søker på jobben. Andre gode dokumenter som kan være gode å ha klar før du søker på en jobb er karakterer, referansebrev og sertifiseringer og diplomer hvis du har en.

CV Eksempel for inspirasjon

Vennligst les eksemplet ovenfor for inspirasjon til din egen CV. Føl deg fri til å teste vår CV-bygger når du skriver CV-en din. Dette vil gi deg en god idé for strukturen for CV-en din, og du kan velge mellom flere CV-maler og lese flere eksempler.

Lykke til med jobbjakten!

Del denne artikkelen
Innholdsfortegnelse:
  Flere innlegg om: Skrive CV

  Skrevet av

  Eivind Jordahl
  Eivind Jordahl
  Har jobbet som rekrutterer og er skribent på cv-malen.no

  Prøv vår profesjonelle CV-byggherre

  Flere artikler som dette