Dette skal du fjerne på din CV

Vi ønsker alle å imponere vår potensielle arbeidsgiver med en glitrende CV som skiller seg fra mengden. Det er ikke alltid like lett og ofte kan man gå i fellen […]

Eivind Jordahl
Eivind Jordahl
Dette skal du fjerne på din CV

Vi ønsker alle å imponere vår potensielle arbeidsgiver med en glitrende CV som skiller seg fra mengden. Det er ikke alltid like lett og ofte kan man gå i fellen av å forsøke litt for mye. Det er helt klart positivt å skille seg ut, men ikke til enhver pris. Det er lov å tenke utenfor den berømte boksen, men du må aldri glemme at det aller viktigste for en arbeidsgiver er at du er profesjonell, omgjengelig og kvalifisert til å utføre den jobben de trenger utført.

Så før du sender ut CV og jobbsøknad, er det et par punkter du bør sjekke. 

1: Irrelevant arbeidserfaring 

Mange tenker at det er viktig å vise at man har mye erfaring og man ikke har hull i CV-en på noe tidspunkt. Det er en sannhet med en viss moderasjon. Ja, hull i CV-en kan av mange oppfattes som negativt, men det vil også oppfattes negativt om du fyller opp CV-en din med irrelevant arbeidserfaring som bare betyr at arbeidsgiver bruker unødvendig lang tid på å lese din CV.

Arbeidsgiver er interessert i å vite om du kan gjøre jobben de trenger utført, verken mer eller mindre. 

2: Personlige opplysninger 

En CV skal inneholde informasjon som forteller arbeidsgiver om du er kvalifisert for jobben eller ikke. Det betyr at du ikke trenger å legge med en masse personlig informasjon. Verken personnummer, full adresse eller sivilstand har noe som helst med din erfaring eller kvalifikasjoner å gjøre. Fullt navn og by, og eventuelt land dersom du søker jobb i utlandet eller bor i utlandet, er alt du trenger å ta med. En arbeidsgiver har ansvar for å beskytte dine personlige opplysninger og CV, men det er dessverre ikke alltid dette blir tatt på alvor. 

[show_cv_template post_type = «cvmallar» count = «5»]

3: Tullete e-postadresse

Mange av oss har en eller flere e-postadresser som ikke fremstår videre profesjonelle. Dette er ikke adressen du skal benytte når du søker jobb. Om du ikke har en litt ordentlig adresse, så sett opp en ny. Nesten uansett hva du heter, vil det være mulig å finne en gratis gmail-adresse. 

4: Ro ned hobbyer og interesser

En CV skal fortelle akkurat nok om deg til at arbeidsgiver vil vite mer og dermed kaller deg inn til intervju, verken mer eller mindre. Det er derfor ingen grunn til å kaste bort din og deres tid med en masse informasjon om interesser og hobbyer dersom det ikke er spesielt relevant til jobben du søker på. For det meste er det ikke mange som bryr seg, om du da ikke er heldig nok og deler en interesse med sjefen selv. Hold deg kort og konsis, og ikke lyv på deg verken hobbyer eller interesser. 

5: Fjern alt som ikke er 100% sant

Mange prøver å gjøre seg selv mer interessante enn de egentlig er i håp om at det aldri skal bli oppdaget, men det lønner seg sjeldent. Du vet ingenting om hva den du søker jobb hos har av erfaring, eller hva dine kollegaer har gjort tidligere. Ingenting er så pinlig som å bli tatt i en løgn under intervjuet, eller enda verre; rett etter at du har fått jobben. 

6: Referanser 

Om en arbeidsgiver vil snakke med dine referanser, vil de be om det spesifikt. Det er ingen grunn til å legge med oversikt over de som eventuelt vil stille opp som referanse i håp om at det skal imponere.

7: Kontaktopplysninger til nåværende jobb

Du må selvsagt opplyse om hvilken stilling du for tiden har, men ikke benytt verken telefonnummer eller e-post til nåværende arbeidsgiver. Ikke bare vil det kunne oppfattes uprofesjonelt av den du søker jobb hos, men du ønsker heller ikke å diskutere en eventuelt ny jobb i løpet av arbeidsdagen om du ikke skulle få jobben.

Del denne artikkelen
Innholdsfortegnelse:
  Flere innlegg om: Skrive CV

  Skrevet av

  Eivind Jordahl
  Eivind Jordahl
  Har jobbet som rekrutterer og er skribent på cv-malen.no

  Prøv vår profesjonelle CV-byggherre

  Flere artikler som dette