7 spørsmål du må kunne svare på under jobbintervjuet

Ditt første mål som jobbsøker er å bli innkalt til jobbintervju. Med en profesjonell CV-mal og et personlig brev tilpasset den jobben du søker på, er mulighetene for et intervju […]

Eivind Jordahl
Eivind Jordahl
7 spørsmål du må kunne svare på under jobbintervjuet

Ditt første mål som jobbsøker er å bli innkalt til jobbintervju. Med en profesjonell CV-mal og et personlig brev tilpasset den jobben du søker på, er mulighetene for et intervju store, men er du forberedt på å bygge opp under gode inntrykket din CV ga arbeidsgiver/rekrutterer? 

Jobbintervjuet er din sjanse til å bygge videre på den informasjonen som førte til at du ble innkalt til et intervju, men skal du lykkes i jobbintervjuet må du kunne svare på en del kompliserte spørsmål som du ikke har besvart i verken CV-en eller i det personlige brevet. 

En dyktig rekrutterer vet nøyaktig hvilke spørsmål de skal stille for å få de svarene de søker og om du ikke er godt forberedt, er det lite trolig at du kommer deg videre til neste intervjurunde. Nå er det ingen fasit på hvilke spørsmål du kan komme til å få i løpet av et jobbintervju, men nedenfor har vi samlet 7 av de vanligste spørsmålene du må kunne svare godt på for å få jobben. 

Beskriv deg selv som person? 

Husk at intervjuer ikke er ute etter å lære om hvor god venn du er, eller hvor viktig det er for deg å alltid stille opp for familien. Tenk nøye gjennom dette spørsmålet og fokuser på hvordan du er som person i en profesjonell arbeidssituasjon. 

Hva er dine styrker? 

Det er et vanskelig spørsmål, for de aller fleste av oss tenker ikke videre over våre styrker. Som samfunn har vi for vane å fokusere på våre svakheter, men vi har alle våre styrker. Så hva er dine? Igjen er det viktig at du holder svarene dine relatert til jobben du søker på. Takler du stress og utfordringer godt? Er du dyktig til å endre fokus raskt om det kreves? 

Hva er dine svakheter? 

Det er nok et spørsmål de fleste kan snakket både langt og lenge om, men husk at du er på et jobbintervju, og hva din bedre halvdel klager på innenfor husets fire vegger bryr en arbeidsgiver seg lite om.

Hvorfor skal vi ansette nettopp deg? 

Rekrutterere er med dette spørsmålet ikke på utkikk etter din erfaring og kunnskap. Det har du nevnt i din CV. Dette er spørsmålet hvor du får muligheten til å knytte sammen din erfaring og kunnskap med den stillingen du søker på. Spill gjerne på din kunnskap om selskapet og utfordringer bransjen står ovenfor. Tenk gjennom hva du kan tilby som ikke alle andre kan. 

Hvor ser du deg selv om fem og 10 år?

Det er et spørsmål det nesten ikke er mulig å svare feil så lenge du er ærlig, men det er viktig å vise et engasjement for personlig utvikling og fremtidige mål. 

Hvorfor vil du jobbe for nettopp dette selskapet? 

Nå er det viktig at du drar sammenligninger mellom din egen CV og selskapets historie, mål og verdier. 

Hva forventer du å få i lønn? 

Det er et vanskelig spørsmål, for du vil verken over- eller underprise egen erfaring og verdi. Du bør derfor alltid sette deg inn i hva bransjestandarden er for denne typen stilling før intervjuet. Føler du at din kunnskap og erfaring fortjener å ligge i det øvre sjiktet, bør du si det, men da bør du ha argumentasjonen klar. 

Del denne artikkelen
Innholdsfortegnelse:
  Flere innlegg om: Søke jobb

  Skrevet av

  Eivind Jordahl
  Eivind Jordahl
  Har jobbet som rekrutterer og er skribent på cv-malen.no

  Prøv vår profesjonelle CV-byggherre

  Flere artikler som dette