Ekstrajobb i julen

Julen står snart for dør og nordmenn står klare til å handle for flere milliarder kroner i løpet av bare få uker. For deg som er på utkikk etter litt […]

Eivind Jordahl
Eivind Jordahl
Ekstrajobb i julen

Julen står snart for dør og nordmenn står klare til å handle for flere milliarder kroner i løpet av bare få uker. For deg som er på utkikk etter litt ekstra inntekt før høytiden setter inn, er denne tiden på året en gylden mulighet til å sikre deg en ekstrajobb. Nesten alle som driver innen detaljhandel, har i perioden november-januar behov for ekstra personell og har du en god CV og litt erfaring fra serviceyrker, er mulighetene store.

Listen over bedrifter som trenger ekstra personell til jul og nyttår er lang, og det er ikke bare butikker som har behov. De aller fleste bedrifter har ekstra behov rundt jul, ikke bare fordi de har ekstra mye å gjøre, men også fordi nordmenn elsker å reise til varmere strøk for å feire jul og nyttår på en kritthvit sandstrand.

Aldri for sent

Den største utfordringen for deg som søker ekstrajobb i løpet av denne perioden, er at du på ingen måte er alene. Studenter har gjerne slutte på skolen i god tid før ferien og de aller fleste, er på jakt etter å fylle opp kontoen før de selv kan handle gaver til nære og kjære. Det betyr at du må være på tå hev og sørge for at du skiller deg ut i søknadsbunken. 

Som alltid starter jobbjakten med en profesjonell CV som viser enhver arbeidsgiver at du er seriøs og oppegående. Dette løser du raskt med en av våre mange CV-maler som du finner i et stort antall på våre nettsider. Har du først laget en CV, kan du lett endre design og layout med noen få klikk. Slik kan du enkelt sende ut ulike CV-er og se om det er en som gir deg bedre resultater enn andre gjør. Det viktigste er uansett at du ikke gir opp jobbjakten. 

I en travel periode som dette er for mange butikker og kontorer, vil det være full krise om en av de ansatte skulle bli syk. Da må de hente inn nytt personell på kort varsel og om det er din CV som ligger på topp når behovet oppstår, er det bare å stå klar. Alle bedrifter planlegger selvsagt jul og nyttår i god tid, men man vet aldri når uhellet er ute, så ikke gi opp! Desto flere dører du banker på, desto større er sjansen for at du får en fot innenfor døren. 

Møt opp personlig

I jakten på en ekstrajobb i julen, gjør du lurt i å banke så mange dører som mulig. Sjefen har det garantert travelt og jobbsøknader er det siste de har tid til å lese. Så kle deg pent og gjør et godt førsteinntrykk. Som nevnt ovenfor, vet man aldri når behovet dukker opp. Vær hyggelig, men husk å respekter det faktum at dette er en veldig travel tid for mange, så ikke gi opp om du blir avvist med et kjapt håndtrykk og det er det. Gjør det klart at du er ivrig på å jobbe og at du kan stille opp på kort varsel om behovet dukker opp. 

Om du tenker at julen er feil tid å søke jobb på, bør du tenke om igjen. Ja, alle har det litt ekstra travelt, men får du først en fot innenfor, kan det raskt lede til mer arbeid over nyttår. Alle arbeidsgivere søker ansatte som ikke er redd for å ta i et tak og evner å tenke selv. Under en stressende periode som julen er, har du en gylden mulighet til å vise deg som nettopp det; en hardtarbeidende ansatt som ikke er redd for å ta ansvar når situasjonen krever det. 

Del denne artikkelen
Innholdsfortegnelse:
  Flere innlegg om: Søke jobb

  Skrevet av

  Eivind Jordahl
  Eivind Jordahl
  Har jobbet som rekrutterer og er skribent på cv-malen.no

  Prøv vår profesjonelle CV-byggherre

  Flere artikler som dette