Fått avslag på jobbsøknaden – Hva nå?

Det er ikke lett å være jobbsøker og ofte kan det føles totalt meningsløst. Ofte føler man at man legger ned mye arbeid i jobbsøknad og CV, og da er […]

Eivind Jordahl1
Eivind Jordahl1
Fått avslag på jobbsøknaden – Hva nå?

Det er ikke lett å være jobbsøker og ofte kan det føles totalt meningsløst. Ofte føler man at man legger ned mye arbeid i jobbsøknad og CV, og da er det tøft når man ikke hører et ord fra arbeidsgiver. Selv om det skulle være nok et avslag, vil det føles bedre om man faktisk fikk en tilbakemelding. 

Det kan til tider føles som arbeidsgiver ikke bryr seg og bare avviser alle de ikke liker, men sannheten er nok ofte en helt annen. En arbeidsgiver kan fort ende opp med flere hundre, om ikke tusener, av søknader på bare noen få stillinger, og selv om du føler at du fortjener en tilbakemelding, kan du ikke forvente at de skal bruke flere dager på å kontakte alle som ikke kom gjennom nåløyet denne gangen. 

Det betyr dog ikke at tiden er kommet for å gi opp, heller tvert imot. Dette er tiden for å ta saken i egne hender. Om du mener dine kvalifikasjoner og erfaring passer til stillingen du har søkt på, kan og bør du ta en telefon til arbeidsgiver og spørre konkret om hvorfor du ikke nådde opp i konkurransen med andre søkere.

Man lærer så lenge man lever

Det er som med alle hendelser i livet. Man må være villig til å ta konstruktivt kritikk og lære av det. Vær ærlig med deg selv og tilpass dine ambisjoner etter egen erfaring og kunnskap. Søker du utelukkende på stillinger du helt ærlig mener at din erfaring og kunnskap i det minste bør sikre deg et jobbintervju, er det kanskje på tide at du søker hjelp til å skrive CV og jobbsøknad. 

Med CV-malens profesjonelle CV-er kan du spisse enhver CV til den enkelte bransjen du søker jobb innen. CV og søknadsbrev handler først og fremst om å gripe arbeidsgivers oppmerksomhet. Det vil en profesjonell CV hjelpe deg med. 

Så er det viktig at du tilegner deg kunnskap om hvorfor du ikke kom gjennom nåløyet. Kontakt arbeidsgivere som ikke tok kontakt og ta til deg hva de har å si. Vær profesjonell og tydelig i en samtale med arbeidsgiveren. Be om konkret feedback og råd til forbedringer. Det kan være tøft, men det er en viktig læringsprosess. Selvinnsikt er en god egenskap. Et godt tips er ikke å blande inn kandidaten som fikk jobben, men heller beholde fokuset på deg selv. 

Arbeidsgiveren er tross alt i sin fulle rett til å ansette den person han/hun mener er best egnet til jobben. Husk at selv hvor tøff en prosess som dette kan oppleves, kan det skape uventede resultater. Om du får i gang en god dialog med en arbeidsgiver som ikke kalte deg inn til intervju og viser deg som en person med stor selvinnsikt og et ønske om å utvikle deg, kan det tenkes at det finnes andre stillinger til deg i samme selskap.

Ikke gi opp 

Hva enn du gjør, er det viktig at du aldri gir opp. Det å være jobbsøker er en heltidsjobb og det er vanskelig å unngå avslag. Så rett opp ryggen, og stå på med nytt mot og en ny CV.

Innholdsfortegnelse:
    Flere innlegg om: Søke jobb

    Prøv vår profesjonelle CV-byggherre

    Flere artikler som dette
    Skattekort eller Frikort
    Skattekort eller Frikort

    For mange unge arbeidstakere er det ofte snakk om stillinger der man enten jobber bare en kortere periode, eller deltid. Man kan med andre ord kunne ende opp med en […]

    Slik får du ny jobb når du er senior
    Slik får du ny jobb når du er senior

    Har du vært i jobb i mange år, men drømmer om å bytte beite sent i din yrkesaktive karriere? Da har CV-Malen en del gode tips du bør ta med […]

    Hvor mye bør du tjene
    Hvor mye bør du tjene

    CV-malen er fylt inn, søknadsbrevet er skrevet og du har blitt kalt inn til jobbintervju. Du har satt deg inn i bedriftens historie og du er forberedt på ethvert spørsmål […]