Sosiale medier – Skill mellom jobb og privat

Sosiale medier har de siste 10 årene nærmest tatt over vår hverdag, på godt og vondt. Mens Facebook, Twitter og Instagram er flotte måter å holde kontakt med kjente og […]

Eivind Jordahl
Eivind Jordahl
Sosiale medier – Skill mellom jobb og privat

Sosiale medier har de siste 10 årene nærmest tatt over vår hverdag, på godt og vondt. Mens Facebook, Twitter og Instagram er flotte måter å holde kontakt med kjente og kjære på, har de også sin bakside, spesielt om du er aktiv jobbsøker. De aller fleste arbeidsgivere vil i dag Google en potensiell jobbsøker og er det en headhunter inne i bildet, kan du være 100% sikker på at de vil gå gjennom både Google og alle dine sosiale media-kanaler. 

Er du 100% sikker på at de ikke vil finne noe som kan hindre deg i å lande drømmejobben? 

CV-malen kan hjelpe deg med en profesjonell CV og et personlig brev som vil sørge for at du skiller deg ut fra mengden, men om du ikke gjør et grundig forarbeid på sosiale medier, kan det hele være til ingen nytte. Mange unngår å legge med sine sosiale media-profiler når de skriver en CV, men det bør du faktisk gjøre. 

Om du er åpen og ærlig med arbeidsgiver/headhunter og legger med en link til alle dine sosiale media-kontoer, vil de raskt og enkelt kunne finne den informasjonen de søker og du kan unngå at pinlige bilder som ligger på dine venners profiler, ødelegger dine muligheter. 

Sett opp profesjonelle kontoer

Som aktiv jobbsøker er det helt naturlig at du har en profil på LinkedIn, men det er ikke denne kontoen en arbeidsgiver/headhunter er mest interessert i. De er langt mer interessert i dine kontoer på medier som Facebook, Twitter og Instagram. Det er på disse mediene vi ofte er mest oss selv og selv om man ikke har lov til å spørre om politiske synspunkt under et jobbintervju, kan dine meninger på sosiale medier fortelle dem alt de trenger å vite. Uheldige bilder fra din siste ferie teller heller ikke til din fordel. 

Sett heller opp en egen “profesjonell konto”, hvor du bruker et godt profilbilde av deg selv og hvor du ikke publiserer for mange personlige meninger og bilder fra hyggelig lag med gode venner. Ikke legg skjul på at du er aktiv jobbsøker, men sørg for at du poster mer generelle poster også. 

Ikke bare har du nå en konto som du kan legge ved link til i alle dine CV-er, men du har nå muligheten til å aktivt følge arbeidsgivere du kunne tenke deg å jobbe for. Kommer du over nyheter fra en attraktiv arbeidsgiver, kan du dele den på egen konto og tagge dem med en hyggelig kommentar. 

Desto mer arbeid du legger i dine profesjonelle kontoer, desto mer vil du ha igjen for det. Enhver headhunter/rekrutterer vil sjekke din Twitter- og Facebook-konto før de kaller deg inn til intervju. Har du det i bakhodet når du jobber med kontoene, kan du legge grunnlaget for et godt jobbintervju som tar deg ett steg nærmere jobben du drømmer om. 

Share this article
Table of content
  Flere innlegg om: Søke jobb

  Skrevet av

  Eivind Jordahl
  Eivind Jordahl
  Har jobbet som rekrutterer og er skribent på cv-malen.no

  Prøv vår profesjonelle CV-byggherre

  Flere artikler som dette