Løsningen for deg med hull i CV

Alle ønsker å kunne sende inn en flott CV som gjør at arbeidsgiveren kaller deg inn til intervju etter å ha lest CV og jobbsøknad, men hva gjør man om […]

Eivind Jordahl
Eivind Jordahl
Løsningen for deg med hull i CV

Alle ønsker å kunne sende inn en flott CV som gjør at arbeidsgiveren kaller deg inn til intervju etter å ha lest CV og jobbsøknad, men hva gjør man om man har hull i CV-en? 

Hull i CV-en er et begrep man bruker for å forklare perioder av livet hvor man ikke har vært verken har vært i arbeid eller under utdannelse. Dette gjelder selvsagt ikke for yngre jobbsøkere, men heller de litt voksne som av ulike grunner har stått på siden av arbeidslivet i en eller flere perioder. Årsaken til hull i CV-en kan være mange. Man kan kan fått barn og bestemt seg for at man ville være hjemme i en periode, man kan ha vært sykemeldt, bestemt seg å ta en pause for å reise, man har vært permittert, eller man har rett og slett vært arbeidsledig. 

Uansett hva grunnen til at du har hull i CV-en er, finnes det ingen grunn til at du skal gi opp jakten på drømmejobben din. Det gjelder bare å være litt kreativ og stolt. Vi mener på ingen måte at du skal lyve, for det lønner seg nesten aldri, men heller at du skal lage din egen historie og forklarer hvorfor du har hull på en ærlig og stolt måte. Ikke glem at livserfaring også er viktig erfaring. 

Det trenger ikke å være negativt med hull i CV-en om du kan forklare en fremtidig arbeidsgiver hvorfor og hva du brukte den ledige tiden på.

På fisketur 

Det er flere måter å fylle opp hull i en CV  på. En mulighet er å bare være 100% ærlig og føre opp “Ikke i arbeid” og tidsperioden det gjelder på CV-en. Du trenger ikke å komme med flere detaljer enn det. En forklaring kan du komme inn på i søknadsbrevet eller under intervjuet. For en litt mer humoristisk vinkling kan du også skrive “På fisketur”, eller “Hyttetur”.

Om resten av CV-en din er profesjonell og inneholder informasjon som tilsier at du har erfaringen og utdannelsen som skal til, kan dette være den beste måten å fylle hullet på. 

[show_cv_template post_type = «cvmallar» count = «5»]

“Administrerende direktør i hjemmet”

Et viktig punkt å huske når du skal fylle hull i CV-en, er å bare fylle det med erfaring som kan ha betydning for jobben du søker på. Har du vært hjemmeværende, men samtidig styrt hele husholdningen, har du lagt deg til erfaring med en rekke administrative jobber. Viktige egenskaper vil kunne være tålmodighet, evne til å improvisere og utføre flere jobber samtidig. Det å skulle holde orden på privatøkonomi gir en også erfaring man kan bruke i arbeidslivet. 

Kanskje du pusset opp huset i tiden du var uten jobb? Vel, da har du i realiteten vært både innkjøper og prosjektleder. 

Om du har tatt deg fri fra arbeidslivet i en periode for å reise, bør du fokusere på hvordan det har økt din selvtillit, gitt deg bedre forståelse for ulike kulturer og hvordan du kan bedre jobbe sammen med mange ulike personligheter

Vær ærlig om sykdom 

Egen eller andres sykdom er ofte årsaken til hull i en CV. Om det er din egen sykdom du har måttet jobbe deg gjennom, så vær ærlig med det og de utfordringer du har måttet overkomme. Dine erfaringer med å overkomme denne type utfordringer vil vise at du har pågangsmot og ikke gir opp når ting blir vanskelige. 

Vær stolt av historien din

Uansett hva årsaken til at du har vært borte fra arbeidslivet har vært, er det aller viktigst at du er ærlig og stolt. Om du føler hullene er altfor store, men du har riktig erfaring og kunnskap, kan du også vurdere å ringe arbeidsgiver før du sender inn CV-en slik at de er oppmerksomme på det og ikke bare kasserer din CV med det samme. 

Del denne artikkelen
Innholdsfortegnelse:
  Flere innlegg om: Skrive CV

  Skrevet av

  Eivind Jordahl
  Eivind Jordahl
  Har jobbet som rekrutterer og er skribent på cv-malen.no

  Prøv vår profesjonelle CV-byggherre

  Flere artikler som dette